Spike *Herplaatst September 2018*

De eigenaren van Spike hebben zelf een nieuwe plek voor hem gevonden.

Roepnaam: Spike
Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: gecastreerde reu
Stamboom: Nee

Spike is een lieve, rustige reu. Hij is opgegroeid met, en erg lief voor kinderen. Ook wonen bij hem in huis katten en kan hij hier prima mee overweg. Hij is waaks maar kan soms ook schrikken van afwijkende dingen (zoals meer bullmastiffs) zoals bijvoorbeeld de niet zo dagelijkse objecten als een ladder die gedragen wordt of een stapel dozen op straat etc.

Deze jongeman is gewend in huis te leven. Als hij alleen is wordt hij momenteel wel even in een aparte ruimte of bench geplaatst. Hij is bekend met de commando’s maar als hij losloopt luistert hij niet zo goed. Soms reageert hij op andere honden. Dit is lang niet altijd het geval en speelt zich met name af bij herders (leg hem maar eens uit dat hij niet mag discrimineren) en uit voorzorg wordt hij daarom eigenlijk altijd aan de lijn uitgelaten.

Spike heeft op dit moment nergens echt last van, al geeft zijn huid sinds kort reactie als men hem wast en reageren zijn darmen op voerswisselingen. Dit zijn echter goed te controleren condities in onze ogen en er hoeven momenteel dan ook geen medische ingrepen of dergelijke gedaan te worden. Vanwege een scheiding is het helaas voor de eigenaren niet meer mogelijk voor Spike te blijven zorgen en we zoeken daarom voor hem een andere plek. Een plek met eventuele katten, of met een rustig teefje waar hij dan wel echt een klik mee moet hebben. Een huis met kinderen vind hij gezellig maar is natuurlijk geen noodzaak. Een plaatsje waar hij weer lekker de aandacht krijgt en hem zekerheid wordt geboden op momenten dat hij wat onzeker is.